Cacao Ceremonies

Cacao, Music & Fire.

 

Cacao, het medicijn van het hart. In eeuwenoude tradities bij stammen over de hele wereld word dit heilige medicijn geeerd en geschonken bij ceremoniële gelegenheden. het medicijn heeft de afgelopen jaren de weg gevonden naar meerdere plekken in de wereld. met als intentie het hartbedragen bewustzijn te verruimen in dienst van moeder aarde.

De spirit van cacao word veelal als vrouwelijk gezien, in de verschillende stammen kijken ze daar anders naar en word  de spirit niet overal als vrouwelijk gezien, maar juist als mannelijk. Mijn ervaring is dat cacao zowel de mannelijke als de vrouwelijke energie draagt. wat een hele mooie balans draagt om ons in onze ware kracht te zetten.

 

het medicijn zit vol met antioxidanten, magnesium en essentiële mineralen, koper en ijzer bovendien ondersteund het de bloedsomloop. Cacao bevat naast mineralen en antioxidanten ook veel van het stofje fenylalanine. Dit stofje zorgt ervoor dat je je blijer voelt. Fenylalanine wordt namelijk in je lichaam omgezet in dopamine. En dopamine ken je misschien wel: het verhoogt je geluksgevoel en concentratievermogen.

 

als we ons verbinden met de spirit van cacao helpt het ons op een gezonde en liefdevolle manier dichter bij ons hart te komen en het te openen. 

 

sensaties en ervaringen zijn over het algemeen dat je je vrolijk, gelukkig en energiek voelt. als het ware mag het hart gaan stromen door je lichaam. cacao vraagt om beweging, je zal voelen dat het fijn is om in ritme mee op de muziek te gaan, dat je je openstelt voor beweging en jezelf. het laat je levensenergie stromen.

 

De ceremonies worden  op verschillende locaties gehouden vaak buiten rond het vuur, wat waar we samen werken met deze spirits. om het vuurtje in ons aan te maken. Muziek is trilling en onmisbaar bij een cacaoceremonie. met verschillende muzikanten maken we de dans met de verschillende spirits, personen en de liefde.

 

benieuwd naar de volgende ceremonies? 

 

check de agenda