Plantmedicijn Rapé 

 

Het prachtige medicijn Rapé

 

Rapé is een eeuwenoud medicijn uit het Amasone gebied dat van oudsher bij inheemse stammen op rituele wijze als medicijn werd geserveerd in ceremonie.

 

Rapé is een een fijngemalen poeder van bladeren van de tabaksplant in combinatie met verschillende helende planten en kruiden, as of boomschors. Rapé wordt door medicijn meesters gemaakt in afstemming met de spirits en de planten. Onder gebed en prayers worden deze medicijnen in een heilige ruimte verwerkt tot de rapé die wij nu kennen.

 

Rapé wordt ook wel als "medicijn van de lucht" beschreven omdat het doormidden van een zogenaamde Tepi in de neusgaten ingeblazen wordt door de medicijn man of vrouw.

 

Tabacco in heling kent de 4 elementen. Waar rapé het element lucht omarmt ziet met het roken van heilige tabak genaamd mapaccio als het element vuur. Water is het drinken van Thee getrokken van Tabak. Zelf zie ik de plant als een grote leermeester voor ons die een krachtige bescherming geeft en ik ervaar Tabacco als een mannelijke spirit. de plant die groeit in de aarde (overal ter wereld )bied bescherming en zie ik als het element Aarde.

 

Bij een Rapé ceremonie gaan we in meditatie, we vragen de planten ons bij te staan in ons proces om helderheid te verkrijgen.

 

De ervaring van het ontvangen van rapé kan erg verschillend zijn. Als het ware gaat de Rapé met zijn energie door je systeem heen, je kan verschillende sensaties ervaren. De plant helpt je bij het los vibreren van blokkades zowel fysiek als spiritueel. Rapé helpt ons een goede aarding te krijgen, dichter bij onze intuïtie te komen en helpt bij het reinigen van alles wat daar tussen staat dit kan gepaard gaan met verschillende sensaties van het lichaam

 

maandelijks is er een Rapé ceremonie in groepsverband, ook kun je ervoor kiezen om een 1:1 sessie te doen.

 

 

Ik zie mijn verbinding met het Medicijn Rapé als heilig en als mijn roeping. Ik heb een diep respect voor deze samenwerking. Met alle integriteit en toewijding ga ik de verbinding aan met de planten mijzelf en jou.

belangrijk bij het kiezen voor een ceremonie is dat je alle vertrouwen voelt bij diegene die de ceremonie faciliteert. Rapé is een krachtig liefdevol medicijn en hoort op de juiste manier gedragen te worden. Mocht je bij mij of een andere healer graag willen ervaren wat het medicijn kan doen voor jou is het belangrijk dat je goed voelt wat voor jou juist en zuiver voelt.

 

Ik sta altijd open voor het beantwoorden van je vragen.

 

aho Joep