Kindercoaching & Dagbesteding

 

Kinderen van deze tijd hebben bijzondere gave's en talenten, ieder kind is uniek en heeft iets prachtigs te brengen op deze mooie aarde.

 

Vaak in deze jonge leventjes worden ze aan veel ervaringen blootgesteld. De tijd gaat hard en soms lopen ook kinderen vast in de ontwikkeling tot hun krachtige zelf.

 

In mijn praktijk in de natuur nodig ik zowel ouder/verzorger als kind uit om volledig zichzelf te mogen zijn. Oordeelloos en zonder verwachting ben ik aanwezig en stem ik mij af op de behoefte van het kind.

 

Als we het kind kunnen zien, echt zien.. en volledig accepteren met alles wat er is geven we veiligheid. Vanuit deze veiligheid vertrekken we. We gaan samen de natuur in, naar de dieren, tekenen of iets creatiefs doen. Tijdens dit proces kan en mag er een gelijkwaardig gesprek plaatsvinden op het niveau van het individu. In sommige sessies wordt er veel gepraat, andere kinderen werken meer in stilte, door de creatie expressie mag er dan uiting gegeven worden aan de emoties, ervaringen van het kind.

 

De eerste ontmoeting tussen mij en het kind is altijd in aanwezigheid van ouder of verzorger. belangrijk is dat voor een ieder het goed, veilig en vertrouwd voelt. vanuit daar gaan we verder de sessie(s) in. Ouder of verzorger is altijd welkom erbij te blijven. in overleg stemmen we af wat dienend is aan de heling van het kind.

 

 

Wij ouders zijn ook kinderen, kinderen van onze vaders en moeders, deze vaders en moeders zijn ook weer kinderen van hen ouders.

 

Bij kindercoaching vraag ik ook de ouders open te staan voor reflectie en heling naar zichzelf en hun innerlijk kind.

Ik heb alle geloof dat iedere ouder alles doet wat in hun macht licht om de beste versie voor hun kind te zijn. goed voorbeeld doet volgen, zijn de ouders in rust, vrede en harmonie zal het kind dit ook mogen ervaren.

 

durft een ouder de emoties en en grenzen liefdevol te uiten zal het kind hier een voorbeeld

aan nemen.

 

 

Bij kindercoaching stemmen we de eerste sessie af welke weg we gaan bewandelen, in afstemming met elkaar. mocht je twijfelen of het spannend vinden? graag maak ik tijd voor een kennismaking.

 

 

 

         zie ook bij ceremonies  "Ouder-Kinder vuurcirkel" een laagdrempelige vrije manier om in verbinding te komen met je kind.

Dagbesteding

 

Dagbesteding, oftewel samen werken met elkaar en kijken wat we samen kunnen bereiken.

Earth Coaching bied dagbesteding op maat aan voor iedereen.

In kleinschalige groepen van maximaal 4  personen gaan we naar buiten, daar waar de natuur tot ons spreekt en onze zintuigen op een prettige manier geprikkeld worden. Samen verse eieren rapen, paarden poetsen of de stal uitmesten. iedereen op zijn of haar eigen tempo werken we als een gelijkwaardig team.

 

Er zijn zoveel doelgroepen, labels en hokjes. Geen enkele bloem is hetzelfde zo ook geen enkel mens. Bij Earth Coaching kijken we naar de ziel achter het label en verbinden we met elkaar en met de natuur.

 

Al enkele jaren heb ik (oprichter Joep Schelberg) ervaring binnen de zorg, dag- en tijdbesteding. Zo ben ik bekend met de verschillende doelgroepen en hun behoeftes. Uit ervaring merk ik dat samenwerken verbind. Samen met je handen in de aarde, samen een project starten. Vanuit een oordeelloze blik kijk ik individueel naar de behoefte van de persoon en leg ik een passende activiteit voor. Ook kunnen we samen met de deelnemer doelen opstellen. Maar het belangrijkste is een fijne tijd met elkaar te hebben.

 

We werken in dagdelen en zijn vaak buiten te vinden, in en om de boerderij zijn er altijd allerhande klusjes te doen. Mocht het mogelijk zijn kunnen we een lekkere wandeling gaan maken. uiteraard maken we ook tijd voor een lekker kopje koffie en thee met wat lekkers. waar voor de deelnemer alle ruimte is om thema's te bespreken.

We zijn niet vies van een beetje regen, maar er is altijd de ruimte om binnen een leuke activiteit op te pakken zoals bijvoorbeeld het bakken van een taart of het maken van een schilderij.

 

De samenleving hangt vast van regeltjes, protocollen, wachtlijsten en ander moeilijk gedoe... Earth  Coaching staat voor een menselijke benadering. Ik nodig je uit om een kop koffie te komen drinken om vanuit daar te kijken wat eventueel passend is.

 

 

 

 

                                                        "uiteindelijk gaat het erom dat je je met elkaar verbind. vanuit daar kan je gaan bouwen"

 

 

 

  • no nonsens en een persoonlijke benadering van mens tot mens.
  • ervaring in de zorg 
  • eigen visie 
  • vrij en persoonlijke insteek
  • groepen van maximaal 4 deelnemers.
  • mogelijkheid om te werken aan individuele doelen
  • de natuur als helende kracht