Kindercoaching & Dagbesteding 

Soms is het als ouder of verzorger lastig om helder te krijgen wat onze kinderen nodig hebben. In het korte leven waar er vaak al veel van ze gevraagd wordt doen ze ervaringen op. Soms kunnen kinderen wat  hierin wat vastlopen omdat ze zich niet begrepen voelen of omdat ze niet precies weten hoe hiermee om te gaan. loyaliteit naar de ouder is vaak groot waardoor kinderen het soms lastig vinden om zich op deze lagen helemaal te mogen uiten bij de ouder.

Coaching voor kinderen is een laagdrempelige verbinding die gebaseerd is op veiligheid vertrouwen en aanwezigheid. alleen deze 3 pilaren zijn al helend op zichzelf staand.

Ik heb mij laten inspireren door taarten bakken van Abel. Samen iets ondernemen en tussendoor komen de gesprekken vanzelf op gang, soms werken we even in stilte. Alles op het tempo van het kind. 

Deze coaching wordt als bevrijdend ervaren. Een onafhankelijk persoon die zonder oordeel luistert en af en toe eens een goede vraag stelt of een leuk voorbeeld geeft om zo wat tools aan het kind mee te geven. 

als verdieping kunnen we energetisch kijken naar wat het kind nodig heeft aan ondersteuning in de ontwikkeling. Dit allemaal op een hele aardse en luchtige manier.
Over Joep:

Mens en natuur verbinden als helende kracht.

Vanuit een open hart ga ik verbindingen aan en stem ik mij af op dat wat het kind op dat moment nodig heeft. Zonder oordeel naar situatie, ouder of kind luister ik en begeleid ik kind en waar nodig ouder in de processen die spelen. Zonder verwachting maar met een diep vertrouwen in de kinderen.

 

ben je benieuwd of ik iets voor jou of je kind kan betekenen, neem vrijblijvend contact met mij op.

Dagbesteding

 

Dagbesteding, oftewel samen werken met elkaar en kijken wat we samen kunnen bereiken.

Earth Coaching bied dagbesteding op maat aan voor iedereen.

In kleinschalige groepen van maximaal 4  personen gaan we naar buiten, daar waar de natuur tot ons spreekt en onze zintuigen op een prettige manier geprikkeld worden. Samen verse eieren rapen, paarden poetsen of de stal uitmesten. iedereen op zijn of haar eigen tempo werken we als een gelijkwaardig team.

 

Er zijn zoveel doelgroepen, labels en hokjes. Geen enkele bloem is hetzelfde zo ook geen enkel mens. Bij Earth Coaching kijken we naar de ziel achter het label en verbinden we met elkaar en met de natuur.

 

Al enkele jaren heb ik (oprichter Joep Schelberg) ervaring binnen de zorg, dag- en tijdbesteding. Zo ben ik bekend met de verschillende doelgroepen en hun behoeftes. Uit ervaring merk ik dat samenwerken verbind. Samen met je handen in de aarde, samen een project starten. Vanuit een oordeelloze blik kijk ik individueel naar de behoefte van de persoon en leg ik een passende activiteit voor. Ook kunnen we samen met de deelnemer doelen opstellen. Maar het belangrijkste is een fijne tijd met elkaar te hebben.

 

We werken in dagdelen en zijn vaak buiten te vinden, in en om de boerderij zijn er altijd allerhande klusjes te doen. Mocht het mogelijk zijn kunnen we een lekkere wandeling gaan maken. uiteraard maken we ook tijd voor een lekker kopje koffie en thee met wat lekkers. waar voor de deelnemer alle ruimte is om thema's te bespreken.

We zijn niet vies van een beetje regen, maar er is altijd de ruimte om binnen een leuke activiteit op te pakken zoals bijvoorbeeld het bakken van een taart of het maken van een schilderij.

 

De samenleving hangt vast van regeltjes, protocollen, wachtlijsten en ander moeilijk gedoe... Earth  Coaching staat voor een menselijke benadering. Ik nodig je uit om een kop koffie te komen drinken om vanuit daar te kijken wat eventueel passend is.

 

 

 

 

                                                        "uiteindelijk gaat het erom dat je je met elkaar verbind. vanuit daar kan je gaan bouwen"

 

 

 

  • no nonsens en een persoonlijke benadering van mens tot mens.
  • ervaring in de zorg 
  • eigen visie 
  • vrij en persoonlijke insteek
  • groepen van maximaal 4 deelnemers.
  • mogelijkheid om te werken aan individuele doelen
  • de natuur als helende kracht